Mircea Lucescu se declară un susținător al lui Christoph Daum

Mircea Lucescu, antrenorul echipei Zenit Sankt Petersburg, în vârsta de 70 de ani, s-a declarat, marti, un sustinator al noului selectioner de la echipa nationala a României, Christoph Daum, despre care a spus ca “are nevoie de multa rabdare si încredere”.

În 2002, Mircea Lucescu l-a înlocuit pe Christoph Daum pe banca tehnica a lui Besiktas Istanbul, dupa cel de-al doilea mandat al germanului la gruparea turca. În primul, Daum câstigase campionatul, în 1995, si Cupa Turciei în 1994. La Besiktas, “Il Luce” a cucerit titlul de campion, în 2003.

loading...

Primit cu ostilitate de lumea fotbalistica din România, Christoph Daum a dat dovada în permanenta de diplomatie când a venit vorba despre criticii sai. Mircea Lucescu este constient ca Daum are nevoie de timp si de încredere din partea cluburilor si tuturor celor din jurul sau pentru a reusi la nationala României.

“Orice om, mai ales ca este strain, are nevoie de timp de adaptare, sa cunoasca campionatul, are nevoie sa cunoasca jucatorii. Are nevoie de toata experienta acumulata de-a lungul anilor si de încrederea oamenilor din jur. Daca nu le va avea, va fi cu siguranta un perdant. Din punct de vedere al pregatirii, sunt sunt convins ca e foarte bine pregatit. E adevarat ca ceva timp nu a mai activat, dar functia de selectioner e cu totul alta decât cea de antrenor. În orice caz, îi doresc multa bafta si multa rabdare si încredere în jucatorii pe care îi are la dispozitie. Îi doresc sa aiba parte de o foarte buna organizare si sa îl ajute si cluburile”, a spus Lucescu la DigiSport, potrivit Mediafax.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *