Poziţia oficială a WTA în scandalul Begu – Garcia

Scandalul uriaş din lumea tenisului mondial, generat de ceea ce se consideră a fi un comentariu rasist adresat jucătoarei românce, Irina Begu de către adversara sa, Caroline Garcia pare să se fi încheiat.

Săptămâna aceasta, internetul a luat foc în urma unei ştiri care anunţa că jucătoarea de tenis, numărul 44 mondial, Caroline Garcia ar fi făcut-o „ţigancă” pe Begu în pauza meciului câştigat de româncă.

loading...

Deşi o explicaţie oficială din partea Carolinei Garcia întârzie să apară, Irina Begu a scris un mesaj legat de această situaţie pe contul său de facebook:

În urma numeroaselor telefoane primite şi a informaţiilor apărute în presă aş dori să clarific câteva lucruri legate de presupusele declaraţii ale Carolinei Garcia:
1. Personal eu nu am auzit acest lucru şi nici nu am văzut vreo înregistrare care să certifice acest lucru. Dacă aceste declaraţii au fost făcute cu siguranţă WTA va analiza situaţia şi va lua măsurile corespunzătoare.
2. Fiind încă în timpul turneului toată atenţia mea se îndreaptă către tenis (antrenamente, recuperare, meciuri), aş dori să mă concentrez pe activitatea mea şi să las deoparte alte lucruri care mă pot influenţa în sens negativ.
Vă mulţumesc,
Irina

Abia marţi seara, 5 aprilie, WTA a reacţionat la ceea ce a reprezentat un scandal uriaş în lumea sportului, menţionând că în urma revederii filmărilor meciului, nu s-a găsit nicio dovadă care să o incrimineze pe Garcia:

Ca răspuns la informaţiile din media pentru comportamentul necorespunzător al Carolinei Garcia. Cel mai înalt nivel de comportament profesional pe terenul de tenis e extrem de important pentru WTA şi orice mai prejos e inacceptabil. După investigaţii amănunţite, nu am găsit nicio dovadă în suportul acestor acuzaţii. Cazul este închis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *